luni, 24 martie 2008

Se caută adjunct la IPJ

Conducerea IPJ Alba a dat publicităţii săptămâna trecută un comunicat prin care anunţa că subcomisarul Tiberiu Low a câştigat concursul pentru postul de adjunct al Inspectoratului Judeţean. Lucrurile nu sunt, însă, foarte clare având în vedere că surse din poliţie au precizat că Low nu a luat testul psihologic. Am aflat că acesta insistă pentru a repeta testul, însă, potrivit regulamentului de concurs nu ar mai fi posibil.
Tiberiu Low este în prezent adjunct al Poliţiei municipiului Blaj. Succesul acestuia pare oarecum surprinzător având în vedere că, înainte de susţinerea concursului, se vorbea printre poliţişti că cele mai mari şanse le au comisarii Gheorghe Huţanu şi Milu Todea. Huţanu ar fi avut de partea sa ceva generali de prin IGPR, în timp ce Todea ar fi fost susţinut de unii lideri politici liberali din judeţ. Pentru Todea concursul părea ratat de la început având în vedere "tinicheaua" din dosarul acestuia, care chiar dacă a fost "curăţată" rămâne în CV. Todea a încasat în 2003, pe vremea când conducea Poliţia municipiului Alba Iulia, o amendă administrativă după ce a fost acuzat că a bătut câţiva militari cercetaţi într-un dosar de furt.

P.S. Surse din poliţie vorbesc despre blocarea numirii subcomisarului Tiberiu Low de catre persoane suspuse din Ministerul Administraţiei şi Internelor, fără înştiinţarea IGPR-ului şi a IPJ-ului. Conducerea IPJ Alba este pusă, astfel, într-o situaţie cel puţin jenantă având în vedere că a făcut publică câştigarea concursului de către subcomisarul Low. De toată această harababură n-ar fi străini preşedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu şi prefectul demisionar Cosmin Covaciu, care îl susţin pe comisarul Milu Todea.

1 comentarii:

Anonim spunea...

FORZA STEAUA!