luni, 24 martie 2008

Dan Simedru - prefect de Alba

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Dan Simedru, este propunerea PNL pentru postul de prefect de Alba, în locul demisionarului Cosmin Covaciu care candidează din partea liberalilor pentru Primăria Alba Iulia. Numirea lui Dan Simedru ar putea avea loc în şedinţa de Guvern din această săptămână. Simedru pare soluţia cea mai bună pentru liberali şi este de aşteptat ca noul prefect să "deschidă" din nou Prefectura Alba, după mai bine de trei ani în care instituţia a fost blocată din toate punctele de vedere de Cosmin Covaciu.
Funcţia de prefect îi anulează lui Simedru orice candidatură în alegerile locale. Probabil că acesta vizează un fotoliu de deputat la alegerile din toamnă, funcţia de prefect fiind ocazia de a-şi creşte vizibilitatea în judeţ. De altfel, Dan Simedru a fost prima opţiune pentru PNL şi după alegerile parlamentare din 2004, însă acesta a refuzat Prefectura pe motiv că doreşte să facă politică. Decizia s-a dovedit greşită având în vedere că a fost trecut rapid pe "linie moartă" într-un partid condus mult timp din biroul Prefecturii, de Cosmin Covaciu.
Pentru Covaciu, revenirea în PNL nu are loc în cele mai bune condiţii. Modul defectuos în care a înţeles să conducă Instituţia Prefectului şi implicarea în jocurile din interiorul partidului i-au atras mulţi duşmani în PNL Alba. De fapt, la ora actuală, Cosmin Covaciu are mai mulţi inamici decât prieteni în partid. Acest lucru ar putea să-l coste în campania electorală pentru Primăria Alba Iulia. Totuşi, pentru PNL Alba, din punct de vedere politic, candidatura lui Cosmin Covaciu pare cea mai bună soluţie împotriva primarului Mircea Hava.

P.S. Dacă nu iese primar, Covaciu are asigurat viitorul cel puţin până la alegerile din toamnă, unde va fi candidat la Camera Deputaţilor într-un colegiu electoral. Covaciu va merge comisar general adjunct la Garda Naţională de Mediu, post pe care l-a obţinut prin concurs. Nu că ar avea nevoie, având în vedere miliardele care curg de la firmele unde este acţionar, dar astfel rămâne în administraţie şi este vizibil în continuare.

0 comentarii: